jueves, 12 de marzo de 2009

BATALLA CONTRA EL CIBERBULLYING


Avui, en la segon article sobre el ciberbullying parlarem de les campanyes que s’estan portant a terme per tal d’aturar-lo. Tothom sap que eradicar aquest problema és extremadament complicat ja que qualsevol persona des de casa seva pot realitzar aquests actes vandàlics sense cap MENA de control. Internet és un món massa extens i complexa com per localitzar tots els abusos que realitzen adolescents sense consciència. Justament per aquesta falta de responsabilitat, han sorgit programes, campanyes i mètodes per tal d’intentar si més no, reduir uns actes que no fan altra cosa que perjudicar greument a alguns joves de la nostra societat. Així doncs per tal d’aconseguir-ho, les màximes autoritats pensen que actuant directament en l’educació i la formació dels adolescents serà molt més productiu que no pas imposant càstigs els quals només són fructífers a curt termini. Tot seguit ens centrarem en Espanya, que és el que tenim més a prop i el que per tant més ens afecta.
Programa d’ajuda a alumnes bascs per reflexionar sobre el ciberbullying:
La iniciativa “kliketaklik.com” reuneix a 63 alumnes de centres escolars bascs. Consisteix en diferents xerrades on-line dirigides per el professor de Psicologia Iñigo Ochoa de Alda on els alumnes, tots adolescents de 14 i 15 anys, plantegen casos coneguts i dubtes sobre aquest fenomen. El professor els convida a “ no tenir por a denunciar aquest tipus de situacions tot i la por a ser criticats ja que qui denuncia no és un “xivato”, és un heroi.
Després de les xerrades, les professores dels alumnes participants destacaven l’alt nivell de participació i implicació així com també la gran utilitat de l’ús de noves tecnologies per a apropar aquests debats a adolescents.

Els pares extremenys rebran un SMS quan els seus fills alterin la convivència a l’aula.
Els pares extremenys seran avisats a temps real a través de SMS quan els seus fills cometin alguna falta en contra de la convivència a les aulas de centres públics i concertats.
Segons el director de Política Educativa de la Junta d’Extremadura, Felip Gómez Valhondo, aquesta mesura busca la implicació de els famílies ja que aquesta problemàtica només es podrà resoldre a partir de la col·laboració de tota la societat.A més Gómez Valhondo asegura que es realitzarà un estudi amb un elevat nombre de centres escolars per tal de tenir “ una perspectiva adequada del que succeeix realment.

Campanya contra el ciberbullying a Elx

La Diputació De Elche ha presentat la que sera una campanya contra el ciberbullying sota el lema “No ho permetis. Actua”. La prioritat dels seus promotors es centra en la lluita tan a Internet, com, sobre tot, a través del mòbil.
La diputada provincial de Joventut, Maria Asunción Prieto, diu que la campanya inclourà “accions directes per arribar als problemes ja que s’ha de saber visualitzar-lo i posar medis per solucionar-ho i eradicar-ho.
A més afirma que “tenim que posar fre a un fenomen que no es tan gran com el que estan magnificant els medis”. “No son tant els alumnes, sinó la societat que ho està fomentant.”, va agregar.

Día de “Internet Seguro” 2009

Per a acabar l’apartat d’avui comentarem “El Día Internacional de la Internet Segura”. Es tracta d’un esdeveniment que té lloc cada any al mes de Febrer, en el qual participen 55 països dels 5 continents. Esta organitzat per INSAFE, la Ret Europea per un Internet Segur i a Espanya per l’ Associació PROTEGELES. Al 2009, el tema central que s’ aborda es la prevenció del ciber-bullying o maltractament escolar a Internet.

http://www.internetsegura2009.es/



A través d’aquesta pàgina web es pot col·laborar, denunciar i fins i tot demanar ajuda en cas de patir afectes directes o indirectes de ciberbullying.
Aquest és un Espot d’ El dia Internacional de Seguretat a Internet

http://

No hay comentarios:

Publicar un comentario